In gesprek met: Joop van Tol

Veel van ons kennen Joop van Tol wel en als je een koi gerelateerde cursus hebt gevolgd, dan is de kans groot dat Joop je docent was. Wij vonden het  tijd om hem weer eens op te zoeken en gingen met hem in gesprek.

HET BOEK

Adviesgroep Koi en vijver: KoiBijbel-KoiToday
de Koi bijbel

Joop heeft de afgelopen periode niet stil gezeten en in augustus is er een prachtig boek van zijn hand verschenen.
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen beginnen we hiermee het gesprek. “Hoe zijn de reacties op dit boek?”, “Hoelang heb je eraan gewerkt?” en “In welke talen komt het nog meer uit?”  dit zijn wat van de vragen die op Joop worden afgevuurd. Hij begint dan ook enthousiast te vertellen dat hij veel positieve en vooral ook leuke reacties heeft gekregen, hij al jaren bezig is geweest om de vele foto’s te verzamelen en bijbehorende documentatie te verwerken.
Op dit moment zijn er serieuze gesprekken over een Duitstalige versie, maar ook Engels en Chinees sluit Joop niet uit.

KOITODAY.NL

Logo KoiToday

Dat Joop de laatste tijd hard aan de weg naar kennisdeling timmert hadden wij op Facebook ook al gezien. Regelmatig komen er leuke / leerzame stukken tekst voorbij welke ook verwijzen naar KoiToday.nl. Op zijn site is veel info te vinden over de verschillende cursussen en lezingen die Joop kan verzorgen.
Joop legt uit dat zijn cursussen zijn verdeeld in blokken die inspelen op de belangrijkste elementen van de hobby…. waterkwaliteit en gezondheid. Zowel voor de beginner als voor de gevorderde hobbyisten heeft Joop modules samengesteld, welke in een vrije volgorde te volgen zijn. Uiteraard zit er een rode draad in en heeft het de voorkeur die te volgen.
Cursisten die alle modules hebben doorlopen zouden hiermee evenveel kennis hebben opgedaan als in het totaal aanbod van cursussen die elders worden gegeven. Daardoor zou de cursist dus ook genoeg kennis in huis hebben om bij de Adviesgroep Koi en vijver advies te mogen geven.
Dit zou door middel van een toetsing kunnen plaatsvinden.

Jaarlijkse evaluatie / opfrissen

Als Koi en Vijver adviseurs zijn we verplicht onze kennis op peil te houden.  Dat wij nu met Joop aan tafel zitten heeft daar natuurlijk alles mee te maken. Wij hebben afgesproken gezamenlijk een (twee)jaarlijkse opfris cursus op te zetten en deze beschikbaar te stellen aan onze adviseurs. Net als bij de certificering van het EHBO- en een VCI diploma, gaan wij dus straks regelmatig terug naar het leslokaal om onze kennis en kunde op peil te houden en daarmee op de hoogte te blijven van de laatste trends en nieuwste technieken in de koi-wereld.

JURY LID

Als jurylid is Joop nog regelmatig op diverse shows te zien. Het jureren en reizen zijn naar zijn idee 2 leuke onderdelen van de hobby die goed te combineren zijn. Mocht u dus eens in Japan op een koi show lopen, heeft u grote kans Joop tegen te komen…..

 

Tekst: Alie, Fred en René
Foto’s: KoiToday.nl

 

About The Author

Related Posts