Henri Croes

Adviesgroep Koi en vijver adviseur: Henri Croes.

Adviseur Adviesgroep Koi en vijver: Henri
Adviseur Adviesgroep Koi en vijver: Henri

Mijn naam is Henri Croes, ik ben 53 jaar en woon in het mooie en bruisende Heerewaarden. Waar ligt dat? zullen velen denken.


Heerewaarden

Daar waar de Maas en Waal het dichts bij elkaar komen ligt Heerewaarden. Een echt vissersdorp van oudsher. Er stroomt vissenbloed door mijn aderen. Vroeger trok men erop uit om Zalmen te gaan vangen en later paling. Ik weet nog dat de laatste Zalmschuit definitief voor anker ging eind jaren 70. Deze staat prominent te pronken in het bezoekerscentrum in ons dorp. 

Ik zat als kleine jongen dag en nacht aan het water. Eerst met mijn vader en later met vrienden en alleen. Heb aan wedstrijdvissen gedaan. Een en al vissen dus. Toen ik een eigen stek kreeg (1995) heb ik meteen een vijver van ca 23 m2 laten graven.

Dit was in het begin een soort van natuurvijver. Veel lelies en goudvissen en goudwindes. Dit ging goed maar ik wilde grotere vissen erin en dan kom je al snel op Koi uit. Dat gaat een tijd(je) goed totdat je problemen krijgt. Vijver wordt troebel, je ziet je vissen niet. Vissen sterven en je snapt er niks van.

Daarom was de volgende stap op naar een koicentrum om me maar eens goed te laten informeren. Dat bleek geen goede keus te zijn want die smeerde me een filtersysteem aan wat bij lange na niet voldeed (ook mijn eigen schuld want ik had me beter moeten inlezen.

Adviseur Adviesgroep Koi en vijver: Henri wint award, juni 2017
Henri wint award, juni 2017

Eindelijk een koi vijver

In 2011 was ik er helemaal klaar mee en wilde de vijver dicht gooien. Alle ellende die ik kon krijgen kreeg ik ook en buiten het geld werd ik er redelijk gefrustreerd van. Mijn vriendin heeft me destijds overgehaald om nog een keer een investering te doen maar dan echt goed. “Jij bent vis en alles draait om vis. Van dichtgooien krijg je spijt.” Ik ben Mascha nog altijd dankbaar. 🙂 

Ik ben toen ook lid geworden van de NVN en door de jaren heen alle cursussen doorlopen maar ik wilde meer. Dat meer is het hoogst haalbare en dat is aansluiting bij de AK zodat mijn kennis op het hoogste niveau getest wordt. Ook beginnende hobbyisten helpen met de problemen waar ikzelf ook tegenaan gelopen ben spreekt me aan. Mijn kennis delen met anderen en die net zo enthousiast maken dan ik ben, is toch geweldig.  Gelukkig kreeg ik de kans om examen bij de AK te doen met het gevolg dat ik me nu mag voorstellen.


Nogmaals bedankt Adviesgroep en laat de bezoekjes maar komen. Ik ben er klaar voor. 


groetjes Henri 

About The Author

Related Posts