Orlando de Jonge

Adviesgroep Koi en vijver adviseur: Orlando de Jonge.

Daar zit je dan op je hotelkamer, dit maal geen smoesjes meer.. René heeft immers al 10x gevraagd of ik een stukje wilde schrijven voor de site om me voor te stellen. We zullen er maar eens aan beginnen!

Ik ben Orlando de Jonge, 28 jaar en woon in het mooie Zeeland samen met mijn vriendin/ vrouw (Cliché vrouw klinkt zo oud, maar oké voor de wet zouden we getrouwd moeten zijn). In het dagelijks leven ben ik leidinggevende van een nieuwe fabriek, die sinds november vorig jaar draait. Dit is overigens één van de redenen dat ik helaas weinig tijd had om überhaupt een stukje te schrijven.

De mensen die mij kennen noemen mij ook weleens; mannetje van alles of bezige bij waarom? Ik zou het ook niet weten. Naast mijn drukke job ben ik ook werkzaam bij de vrijwillige brandweer. Iets wat ik enorm graag doe en ook wel mijn tweede passie is naast de Koi. Momenteel ben ik daar bezig met het laatste blok van de opleiding Bevelvoerder. Rust! Althans dat dacht mijn vriendin helaas, ik start binnenkort met een nieuwe opleiding. Naast de brandweer ben ik actief bij een carnavalsvereniging, ja wij wonen in zo’n gat waar ze dat vieren. Ook ben ik verliefd geworden op het mooie land Japan, zo is het streven om minimaal 1x per jaar naar toe te gaan. Is het niet voor de Koi dan is het wel voor de cultuur.

Adviesgroep Koi en vijver: Adviseur Orlando de Jonge
Adviesgroep Koi en vijver Adviseur: Orlando in een mudpond

Koi

Last but not least, Koi een grote passie waar enorm veel tijd in gaat zitten en waar ik aardig in door ben geslagen (ook al zeg ik het zelf). Zo ben ik iemand als ik iets doe wil ik het goed doen. Daarom heb ik een paar jaar geleden de cursus van de NVN, Koi University gevolgd. Een cursus waar je enorm veel van op steekt en ik zou deze dan ook altijd aanbevelen aan een medehobbyist die nog maar net begonnen is.

Vanaf het moment dat ik mede-cursist Engel Kromhout tegen het lijf liep is mijn hobby in een stroomversnelling gekomen. Via hem ben ik bij KoiQuestion gekomen, waar waarschijnlijk de meeste mensen mij ook wel van zullen kennen. Nieuwe vriendschappen worden gesloten en er gaat geen show voorbij waar ik niet aanwezig was. In deze periode is de samenwerking gekomen tussen KoiQuestion en Adviesgroep Koi en vijver, waar ik de regio Zeeuws-Vlaanderen voor mijn rekening pak.

Helaas is er een einde aan de samenwerking tussen mij en KoiQuestion gekomen afgelopen najaar in goed overleg. Maar dit betekent zeker niet dat ik stop met de AK! Ik vind prachtig om andere hobbyisten te helpen waar nodig.

Omdat we de hobby niet los kunnen laten en toch graag onze belevenissen willen delen met de rest van de hobbyisten, ben ik samen met Bas van der Hulst Koi Addicted gestart. Hier zal je vooral veel filmpjes tegenkomen vanuit Japan of misschien wel een filmpje tijdens een AK bezoek, wie weet!

Wil je nog meer weten over mij? Vragen staat vrij!

About The Author

Related Posts