Vergoeding adviesbezoek omhoog

De vergoeding die wij per bezoek ontvangen is helaas niet meer kostendekkend. Hierdoor zijn wij genoodzaakt de vergoeding voor een adviesbezoek te verhogen. Wij leggen graag uit waarom…

Checklist

Tot en met 2021 was de vergoeding voor een adviesbezoek van Adviesgroep Koi en vijver € 30,-.
Een deel van dit bedrag gebruiken wij voor de algemene zaken. Hierbij moet u denken aan de website, (verzend)kosten rond promotie / prijsacties en dergelijke.
Het grootste deel van de € 30,- is voor de adviseur. Met deze vergoeding betaalt hij/zij de materialen die tijdens een bezoek gebruikt worden (denk aan microscoop glas, handschoentjes, etc.) en uiteraard de benzine.

Door onze samenwerking met de Koi Academy en Koi Cave heeft de Adviesgroep meer bekendheid gekregen. Daarmee maken we ook wat meer bezoekjes. Echter meer bezoekjes wil helaas niet zeggen dat er gemiddeld minder kosten zijn.

Met name onze adviseurs buiten de randstad maken naar verhouding vaker een bezoek met een reistijd van 30 minuten of meer (enkele reis) dan daarbinnen. Met de huidige benzineprijzen was dit niet te doen. Voor een bezoek van 2 uur, zat je ook nog eens 1,5 uur in de auto en moest je zelf geld bij leggen. Iemand helpen is leuk, maar dan wel met een dekkende vergoeding.

Nauwkeuriger meten geeft beter advies

In de afgelopen jaren hebben wij gewerkt met druppelsets voor het testen van de waterkwaliteit. Met name de hoeveelheid ammoniak en nitriet zijn erg belangrijk voor de kwaliteit van het water. Wij hebben daarom besloten deze waarden digitaal te gaan testen.
Hierdoor zijn wij voor deze waarden niet langer afhankelijk van de druppel sets. Deze blijven gevoelig voor kleine foutjes door houdbaarheid en soms moeilijker aflezen. Bij normaal gebruik maakt deze marge niet veel uit, maar voor advies willen wij gewoon 100% zekerheid.
Ook deze keuze heeft direct invloed op de kosten van een bezoek. Digitale meters hebben per meting reagentia (testvloeistof) nodig welke (nog) niet gesponsord wordt.

Kosten dekkende vergoeding voor adviesbezoek

Wij helpen u graag en besteden graag een vrije middag of avond aan een adviesbezoek. Echter u zult snappen, dat wij de kosten die wij maken aan het geven van ons advies graag vergoed zien.
Hierdoor zijn wij genoodzaakt, voor het eerst sinds het bestaan van de adviesgroep, de vergoeding van ons adviesbezoek te verhogen naar € 40,- Deze prijs wordt vanaf 1 januari 2022 in rekening gebracht voor een bezoek van de Adviesgroep Koi en vijver.

About The Author

Related Posts