Adviesgroep adviseert: Check je checker!

In de koi wereld zijn Hanna checkers een veel gebruikte manier om de waterkwaliteit te controleren. Echter kan er in de loop van de tijd een afwijking ontstaan. Deze afwijking willen wij graag voor u controleren op een van de komende koi shows. Check je checker bij de adviesgroep!

Met een fotometer in de Hanna checker wordt de waterkwaliteit gemeten. Dit gebeurt in een afgesloten omgeving. Hierdoor is de verkleuring veel nauwkeuriger te meten dan het menselijke oog kan doen. Echter kan, in de loop van de tijd, de fotosensor iets gaan afwijken. Met als gevolg dat het resultaat van de meting hoger/lager is dan in de werkelijke waarde.  Door een test te doen met geijkte vloeistof kunnen wij controleren hoeveel uw meter af wijkt. Als dit bekend is, weet u hoeveel het resultaat afwijkt en in daarmee de uitslag van de meting corrigeren.


VOORBEELD:

Onze geijkte vloeistof is zodanig samengesteld dat bij een controle met de checker een waarde van 30 als resultaat moet komen. Bij een test met deze vloeistof geeft een bepaalde checker een resultaat van 32. De checker heeft dus een kleine afwijking van +2.
Als met deze checker vijverwater wordt getest welke een uitslag geeft van 90. Dan is aannemelijk dat deze waarde ook iets te hoog ligt. Wanneer je dan het resultaat met ongeveer 10 verlaagt, zal je dichter bij de werkelijke waarde uit komen.

Gratis Checker check bij onderstaande koi shows

De adviesgroep nodigt u uit om uw checkers (Ammoniak en Nitriet) mee te nemen naar een van de onderstaande koi-shows. Hier zal een van onze adviseurs uw checkers gratis controleren met, een door Hanna instruments geijkte, testvloeistof. De uitslag krijgt u direct na de test gelijk (schriftelijk) mee.

Op onderstaande shows is ons testteam aanwezig.

DATUMSHOWPLAATS
20 & 21 meiKoiCave koi en bonsai ShowBoomkwekerij Vossenberg
Oudenbosch
3 & 4 juniEuregio Koi show
LET OP,
onze aanwezigheid op deze show is is nog niet 100% zeker
Oldenzaal
15 & 16 juliKoiCave show noord
HELAAS GEANNULEERD
De Orchideeën Hoeve
Luttelgeest

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen?
Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar: info@adviesgroepkoienvijver.nl

Zie ook onze Check je waterkwaliteit actie!

About The Author

Related Posts