Hoe gaat jouw vijver de winter in?

De winter komt er weer aan. Tijd om voorbereidingen te treffen en je vijver winterklaar te maken. Hoe gaat jouw vijver de winter in?

koivijver in winter
Wat doet de winter met een vijver?

In de afgelopen jaren hebben wij al verschillende tips gegeven om je vijver voorbereid de winter in te laten gaan en daarmee met een “voorsprong” volgend seizoen te starten. In dit artikel hebben we een en ander bij elkaar gezocht. Zo kan je snel al onze informatie vinden over het winterseizoen van een koi-vijver.

Onderhoud, schoonmaak en winterkap. We nemen het nog een keer met u door. Daarnaast willen wij graag € 5,- korting aanbieden op onze bacteriedruk meting. Met deze meting krijgt u nog meer informatie hoe “schoon” de vijver is en kunt u eventuele problemen echt voor zijn.

De winterschoonmaak

De winter is meestal een periode waarin we minder om kijken naar de vijver. Juist daarom is het belangrijk om een keer grondig de vijver onder de loep te nemen. Ligt er geen vuil op de bodem? Doet alle apparatuur het nog? Wat als het gaat vriezen? Zorg ervoor dat je voorbereid bent op de winter.

1) Het wordt steeds kouder! Is uw (Koi)vijver al herfst en winterklaar?

De winterkap

Een winterkap helpt om te voorkomen dat je water erg afkoelt en de vissen veel energie moeten stoppen in het overleven in erg koud water. Je leest er meer over op onze site in de volgende artikelen:

Winterkap over koi vijver
Winterkap over vijver.
  1. Waarom zijn er in het voorjaar toch altijd weer zoveel problemen in de vijver?
  2. Help koi gezond de winter door, een winteroverkapping maakt het verschil!

Korting op bacteriedrukmeting (op=op)

Met een bacteriedrukmeting (meer info) krijgt u meer inzicht in hoe schoon de vijver is. Hierbij wordt niet gekeken naar zichtbaar vuil in het water. Ook niet naar het onzichtbare vuil in de vorm van ammoniak of nitriet. Nee de bacteriedrukmeting maakt inzichtelijk hoeveel bacteriën in 1 ml water leven. Bij hoge aantallen is dit vaak een indicatie dat de vijver (structureel) meer verversing nodig heeft.
Een lage bacteriedruk is geeft daarmee een gerust gevoel en gaat u helemaal voorbereid de winter in.

Graag bieden wij u €5,- korting aan op onze bacteriedruk meting.
Deze actie is geldig tot 31 oktober. De korting wordt automatisch verwerkt bij uw bestelling.

Vraag hier uw bacteriedruk meting aan.

About The Author

Related Posts