Advies – Koi

Koi

Plezier in de hobby komt vooral met een beetje ervaring. Op deze pagina willen wij u de juiste handvatten geven om plezier te beleven aan de hobby.

Spring op deze pagina direct naar:


Koi-handling

Koi handling, het overzetten van de Koi van de ene bak naar een andere
Orlando bezig met overzetten van Koi die gekocht zijn (bij NND)

Op deze pagina van onze site willen wij u graag handige tips geven voor een heldere vijver en gezonde koi. Het internet staat vol met koi-handling / koi-gerelateerde-tips. Van klei en knoflook tot uitgebreide schema’s hoe een ideaal filter er uit hoort te zien.

Met enige ervaring en het juiste materiaal kan iedereen een Koi vangen en overzetten van vijver naar opvangbak of visa versa.
In het begin is het altijd moeilijk en vooral ervaring is het sleutelwoord. Echter je moet durven en het ook gewoon doen.

Ervaring opdoen

Wij begrijpen natuurlijk dat u voorzichtig bent. Daarom is het slim om een praktijk middag te volgen op het gebied van Koi-handling. Verschillende dealers, opleidingsinstituten (zoals Koitoday.nl) en adviesgroepen bieden zo’n dag aan. Kijk eens rond op Facebook voor meer informatie.

Daarnaast is het natuurlijk leuk, als u elk jaar de Koi uit eigen vijver vangt. Deze opmeet en op de foto zet. Op deze manier krijgt gelijk de kans de Koi van dichtbij te bekijken en er zeker van te zijn dat ze zonder wondjes de winter in gaan. Gebruikt u ons / een logboek, dan kunt u ook nog eens makkelijk terug kijken naar de afgelopen jaren…

Koi handling

Adviesgroep koi en vijver - Tips koihandling In onze tips over koi handling geven we handvatten
voor het vangen, vervoeren en bowlen van koi.


Koi voer

Over voer krijgen wij regelmatig vragen. Hoeveel mag je voeren? Wat is goed voer? Wat is het verschil tussen zomervoer en wintervoer.
In onderstaande artikelen willen wij hier meer uitleg aan geven.

Koi voer

Adviesgroep koi en vijver - Tips Koivoer In onze tips over voer delen we informatie welke betrekking
heeft op het voer en de hoeveelheid voer die we de koi geven.