Uitleg Adviesbezoek
Zijn er koi die afwijkend gedrag vertonen? Of twijfelt u over de gezondheid van uw koi? Of over de kwaliteit van het vijverwater? Adviesgroep Koi en vijver weet raad! Deze onafhankelijke adviesgroep bestaat uit een groep enthousiaste, serieuze vrijwilligers. Deze adviseurs komen graag langs. Dan bekijkt hij / zij uw vijver en vissen. Aan de hand van zijn bevindingen, krijgt u advies “op maat”. Wij geven graag uitleg over het adviesbezoek, zodat u weet wat u kunt verwachten.
Wat kunt u verwachten?
- Vijver en filtersysteem worden bekeken,
- De waterkwaliteit wordt getest,
- Microscopisch onderzoek van uw koi,
- Diagnose parasieten en behandeladvies,
- Duidelijk advies tijdens ons bezoek,
- De mogelijkheid om een bacteriedrukmeting te laten uitvoeren,
- Na afloop van het bezoek wordt een overzichtelijk, uitgewerkt rapport nagezonden.
Hoe ziet een adviesbezoek er uit?
Eerst uiteraard de kennismaking. Daarna bespreekt de adviseur eerst het probleem uitvoerig. Hieruit komt soms al een oorzaak naar voren. Hierna zal hij/zij het vijverwater testen. Hier valt veel uit af te leiden. Dit “water” is immers de leefomgeving van uw Koi.
Er zal, ondertussen, uitleg geven over de processen die afspelen in de vijver. Hierbij hoort vanzelfsprekend het filtersysteem. De adviseur zal deze zeker bekijken. Want dit is het eigenlijke hart van uw vijver. De adviseur zal u tips geven om het systeem te optimaliseren.
Er zijn parasieten die uw vissen het leven zuur kunnen maken. Dus zal de adviseur afstrijkjes maken van verschillende vissen. (schrapen een beetje slijmlaag weg) Onder de microscoop onderzoekt hij / zij de slijmlaag. Met deze werkwijze brengt de adviseur de aanwezige parasieten in beeld. Indien nodig zal hij/zij een behandeling adviseren en u daar uitleg over geven. In sommige gevallen zal worden doorverwezen naar een gespecialiseerde koi-arts.
Bij twijfel kan ook het vijverwater worden onderzocht op de aanwezigheid van (de hoeveelheid) bacteriën. Hierover geven wij uitleg op deze pagina. De adviseur zal na het bezoek alle bevindingen in een verslag opnemen. Deze krijgt u per mail. Hierin kunt u dan alles nog eens rustig nalezen.
Wie komen er bij u advies geven?
Onze adviseurs zijn allemaal onafhankelijke vrijwilligers. Zij hebben aangetoond veel ervaring in de hobby. Daarnaast is een gedegen opleiding op het hoogst mogelijke niveau (met certificering) op Koi-gebied behaald. Onze adviseurs volgen regelmatig bijscholing en kennisdeling. “Kwaliteit staat hoog in het vaandel”.
De adviesgroep streeft naar een landelijke dekking. Zodat hulp door het hele land kan worden aangeboden. Op de website kunt u zien waar de dichtstbijzijnde adviseur woont.
Na uw aanvraag zal de adviseur snel mogelijk een afspraak maken. Houd er rekening mee dat de vrijwilligers deze dienst naast hun eigen baan verlenen. Doorgaans maakt de adviseur binnen 2 dagen een afspraak met u. Gemiddeld is de adviseur binnen 1 week bij u langs geweest.
Wat zijn de kosten?
Binnen een reistijd (enkele reis) van maximaal 40 minuten: € 40,-. Buiten deze afstand bespreekt de adviseur de haalbaarheid.
Hoe vraagt u een bezoek aan?
Vul op deze pagina het formulier volledig in.
Zie ook onze: voorwaarden en beperkingen.