Advies – Water (kwaliteit)

Waterkwaliteit, daar draait alles om bij het houden van Koi.

Waterdruppel die op oppervlakte open breekt

Helder water, wie wil dat niet?

Op deze pagina van onze site willen wij u graag handige tips geven voor een heldere vijver en gezonde koi. Het internet staat vol met waterkwaliteit / koi-gerelateerde-tips. Van klei en knoflook tot uitgebreide schema’s hoe een ideaal filter er uit hoort te zien.

“Het lijkt allemaal tegenwoordig natuurlijk veel makkelijker dan vroeger toen wij aan de hobby begonnen. Als je iets niet weet dan open je Google, die weet alles… toch? Of niet? Mocht je het niet kunnen vinden dan ga je naar Facebook en je vraagt in één van de 172.324 Koi gerelateerde groepen om hulp. Uiteraard zit daar dan vervolgens altijd wel weer één van 12.387.129 experts die jou het juiste antwoord geeft of beter gezegd waarschijnlijk… denkt te geven.”
Ruud Besems, Adviseur Adviesgroep Koi en vijver.

De Adviesgroep Koi en vijver heeft als doel het verstrekken van informatief advies in zaken het succesvol houden van koi. Daar horen tips op onze site bij. Omdat wij zoals velen niet in staat zijn om alle informatie zelf te maken en te vinden, hebben wij gebruik gemaakt van diverse bronnen. Waar mogelijk zullen wij deze vermelden.

“Koi houden is water houden”

Een vaak gehoorde spreuk in de koi wereld. En een die 100% waar is. Een goede waterkwaliteit voorkomt veel problemen. Daarnaast hebben wij in Nederland bijzonder geschikt kraanwater. Water waar een Koi zich in thuis voelt. Door wekelijks ongeveer 10% van het vijverwater te verversen kunnen veel problemen voorkomen worden. Loos het oude vijverwater niet zomaar in het riool, maar geef hier uw plantjes weer water mee. De kringloop is dan weer rond en u vijvert op een verantwoorde manier!

Waterkwaliteit

Adviesgroep koi en vijver - Tips Waterkwaliteit In onze tips over waterkwaliteit delen we informatie
welke betrekking heeft op de kwaliteit van het vijverwater.